Latvijas armijas parāde, 1920

Vieta: Alūksnes pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Alūksne (Alūksnes novads, Latvija), Karogi, Karavīri, Latvija. Armija, Čakste, Jānis, 1859-1927, Prezidenti

Anotācija: Latvijas armijas parāde 1919-1922. Parādi pieņem Latvijas Satversmes sapulces prezidents Jānis Čakste
Fotogrāfija no Nāves salas muzeja pārziņa Jāņa Reingolda privātā arhīva.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ilmārs B.

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (7)

Voldemārs Eichenbaums 2014. gada 21. jūlijs, 13:16:52

7. Siguldas kājnieku pulka gada svētki, 1922. gada jūlijā Alūksnē. 1. Latgales divīzijas komandieris plkv. K. Berķis; 2. Lāčplēša kara ordeņa kavalieris dižkaravīrs Valija Visčuna; 3.Satversmes Sapulces prezidents J. Čakste;4. Satversmes Sapulces prezidenta adjutants vltn E. Kuplais.

Ilmars B******* 2014. gada 14. augusts, 16:19:28

Šis foto tiešām visticamāk ir uzņemts Alūksnē. Atradu vēl vairaākus foto no šī pasākuma. Ja ir iespēja lūgums papildinat foto anotāciju ar Eihenbauma kunga komentāra doto informaciju.

Aleksandrs Raupe-Raups 2014. gada 14. augusts, 21:19:52

God. B******* kungs! Uzskatu, ka Jūsu ieteikums fotoattēla anotējumu papildināt ar Eihenbauma kunga doto informāciju ir nevietā. Savulaik jau lūdzu šī portāla veidotājus būt uzmanīgiem, izmantojot šī "vēsturnieka" komentārus,kas tradicionāli pārpilni dažāda rakstura kļūdām un kuriozām aplamībām, gluži tāpat kā šī kunga interneta vietnēs publicētie pētījumi. Šai gadījumā kārtējo reizi tiek izrādīta necieņa pret vēsturiskām personībām, izkropļojot Lāčplēša kara ordeņa kavalieres uzvārdu. Šī izcilā sieviete bija Valija VAŠČUNAS-Jansone,dažos avotos arī Vaščuna, bet nekad VISČUNA. Viņas dienesta pakāpe bija dižkareivis, resp. dižkareive. Latvijas armijā nekad nav bijusi dienesta pakāpe "dižkaravīrs", kas, acīmredzot, ir Eihenbauma kunga pašizdomāts dienesta pakāpes apzīmējums un viņam kā "militārās vēstures ekspertam" godu nedara. Protams, ka fotoattēlam ar Rīgu saistības nav un tas nepārprotami ticis uzņemts Alūksnē. Rīgu kā vietas norādi, acīmredzot, kļūdaini norādījuši šī portāla moderatori vai attēla iesūtītājs.

Ilmars B******* 2014. gada 14. augusts, 22:35:05

Vietas norādi Rīga, kļūdaini pievienoju es, kad iesūtīju šo foto attēlu. Šis foto Jāņa Reingolda (mana vecvectēva) albūmā atradās blakus foto kur redzams J.Čakste kopā ar Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem Satversmes sapulces namā, tādēļ pirmajā brīdī nospriedu ka foto ir no apbalvošanas tātad uzņemts Rīgā. Likās ka Eihenbauma kungs pārliecinoši atpazīst foto redzamās personas tādēļ arī nospriedu, ka būtu laba doma papildināt foto anotāciju.

Voldemārs Eichenbaums 2014. gada 15. augusts, 13:59:45

Pasē - Valerija Valija Veščuns Jansons dz. Veščuns, apbalvošanas rīkojumā - 7. Siguldas kājnieku pulka dižkareive sieviete Vesčunas Valija, ordeņa Nr. 1165. Instrukcija pasu galdiem 01.03.1927. Vēščunas rakstīt Veščuns.

Aleksandrs Raupe-Raups 2014. gada 15. augusts, 17:33:44

"Vēsturnieka"kungs ! Kādēļ Jūs rakstiet un tikai pēc tam pārbaudiet !? Bet arī te kļūda ! Jūsu minētā instrukcija jau sen kā novecojusi. Lietuviešu cilmes uzvārdus atveido ar oriģinālu galotni un nekur mūsdienās neatradīsiet variantu "Veščuns". Kas attiecas uz "e" un "a" burta lietojumu - pārpratumu novēršanai iesaku iepazīties ar nopietniem pētījumiem, tostarp Latvijas Kara muzeja speciālistu rakstiem u. t. t. Vai Jūs šo speciālistu kompetenci apšaubāt ? Un vēl - iesaku Jums izlabot kuriozos "dižkaravīru" apzīmējumus interneta lapās Biographien.lv un Nekropole. Kā izrādas, šīs lapas top ar Jūsu līdzdalību. Nekur citur kā minētajās lapās šādu terminu nevar atrast. Jāievēro, ka vārds "karavīrs" attiecināms gan uz kareivi, gan virsnieku, tādēļ "dižkaravīrs" ir ne vien kuriozs apzīmējums, bet pat karavīrus aizvainojošs un izsmējīgs.

Ginta Zalcmane 2014. gada 19. oktobris, 10:27:33

Paldies par komentāriem.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.