Jelgava. Bijusī Lindes viesnīca Pils ielā, 1902

Vieta: Jelgava

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Karietes un rati, Ielas, Viesnīcas, Otrais pasaules karš, 1939-1945--Iznīcināšana un izlaupīšana, Pils iela (Jelgava, Latvija)

Anotācija: Lindes viesnīca pirms otrā pasaules kara atradās Pils (tagad Lielās) ielas kreisajā pusē uz Upes ielas (Čakstes bulvāra) stūra. Savulaik Kurzemes hercogistes laikos, tajā pašā vietā atradās Pils viesnīca, kurā pajumti atradušas daudzas Rietumeiropas "slavenības", to vidū - Kazanova, Mango Kavallo un Kaliostro. Arī Ādolfs Alunāns šeit ir bijis gaidīts viesis. Veco koka ēku 19. gadsimta beigās nojauca un uz tās pamatiem uzbūvēja divstāvu namu ar tornīti. Šī ēka redzama attēlā. 1919. gada janvāra sākumā tajā un Cēra viesnīcā (agrākā Kurzemes viesnīcā) tirgus laukumā pirms izbraukšanas uz Liepāju uzturējās Latvijas Pagaidu valdība ar Kārli Ulmani. Ēku Otrā pasaules kara laikā nopostīja. Tagad tur ir skvērs, bet aiz tā Latvijas Lauksaimniecības universitātes dienesta viesnīca. Dzīvojamā ēka ielas pretējā pusē nojaukta jau pirms kara, jo 1939. gadā sāka būvēt viesnīcu "Jelgava". Pils iela tajā laikā veda no lielā tilta pār Lielupi līdz krustojumam ar Palejas (vēlāk Akadēmijas) ielu, kur tā turpinājās kā Lielā iela.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Izdevējs: Mitau : Verlag fon F. Blechmann

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: 0301 Jelgava

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.