Baldones Evaņģēliski luteriskā Svētā Miķeļa baznīca, [192-]

Vieta: Baldones pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Baldone (Baldones novads, Latvija), Baznīcas mēbeles, Baldones luterāņu baznīca (Latvija)

Anotācija: Pirmā Baldones Evaņģēliski luteriskā Svētā Miķeļa baznīca celta ap 1560. līdz 1570. gadu, no koka. 1637. gadā tā jau bija daļēji sabrukusi un 1638. gadā tika uzcelta jauna baznīca no koka, kuru rotāja logi no krāsaina stikla. Baznīcas koka tornī atradās pulkstenis un tās korē bija redzams hercoga Frīdreiha un hercogienes cilts zīme un gada skaitlis „1638”. Trešā baznīcas ēka celta no baļķiem, laika posmā no 1730. līdz 1735. gadam. Ceturtā Baldones Evaņģēliski luteriskā Svētā Miķeļa mūra baznīca, kas saglabājusies līdz mūsdienām, ir celta no 1823. līdz 1824. gadam. Baznīca veidota kā ampīra vientelpas garenbūve ar lieliem pusaploces segtiem trīsdaļīgiem logiem un vairākpakāpju torni, Pie baznīcas atrodas I pasaules kara vācu karavīru kapi un II pasaules kara padomju virsnieku kapi. 1930. gadā tika pabeigti plaši remontdarbi. Mūsdienās baznīca ir ieguvusi jaunu interjeru.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: 0905 Baldone

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.