Mazsalacas Sv. Annas luterāņu baznīca, 2004

Vieta: Mazsalacas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Mazsalaca (Mazsalacas novads, Latvija), Baznīcas rotājumi un ornamenti, Mazsalacas Svētās Annas evaņģēliski luteriskā baznīca (Latvija)

Anotācija: Mazsalacas baznīca dokumentos pirmo reizi minēta 1533. gadā, kā Sv. Marijas baznīca. Poļu-zviedru karu laikā tā tika nopostīta, bet ap 1697. gadu, pēc zviedru karaļa Kārļa XI pavēles, atkal atjaunota. 1890. gadā tā atkal tika nojaukta un vietā uzcelta pašreizējā Sv. Annas luterāņu baznīca.19.gadsimta 20 gados uzstāda jaunas ērģeles ar 12 reģistriem. 1890.gadā nojauc vecās baznīcas piebūvi un tās vietā uzceļ neogotikas stila ķieģeļu dievnamu. Visa altāra daļa un abu ģērbkambaru daļas atstājot kā iepriekš. Baznīca ir halles tipa baznīca un sastāv no Zvanu torņa, Draudzes telpas, Altāra daļas, Ģērbkambara. Šobrīd baznīcā atrodas gan vecais, gan jaunais altāris, Valsts nozīmes mākslas piemineklis -ērģeles.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Vitolds Mašnovskis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 digitālā fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Vitolds Mašnovskis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.