Bārdu dzimtas memoriālais muzejs "Rumbiņi", 2010

Vieta: Katvaru pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Žogi, Muzeju ēkas, Katvaru pagasts (Limbažu novads, Latvija), Bārda, Fricis, 1880-1919--Mājas un uzturēšanās vietas, Bārdu dzimtas memoriālais muzejs "Rumbiņi"

Anotācija: Bārdu dzimtas memoriālais muzejs "Rumbiņi" glabā triju dzejnieku – Friča Bārdas (1880–1919), viņa sievas Paulīnas Bārdas (1890–1993) un brāļa Antona Bārdas (1891–1981) – likteņstāstus. 1968.gadā pēc ilgas noliegtības un piespiedu aizmirstības laika dzejnieka Friča Bārdas celtajā mājā „Dārziņi“, kur vasaras vadīja Paulīna Bārda, atklāja memoriālo istabu, bet 1993.gadā pēc restaurācijas darbiem vecajā „Rumbiņu“ mājā darbu sāka Bārdu dzimtas memoriālais muzejs. Apmeklētāji aicināti iepazīties ar ekspozīcijām dzīvojamās telpās, kā arī drēbju un graudu klētīs. Pašā dārza vidū – durvis ver dzejnieka vasaras mājiņa. Eksponētie senie priekšmeti, kas savulaik lietoti Bārdu ģimenes ikdienā, vēsta par vidi, kādā dzejnieki dzīvojuši. Vienlaikus tie stāsta par dzīvi vienkāršā Vidzemes sētā 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Vitolds Mašnovskis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 digitālā fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Vitolds Mašnovskis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.