Krāslavas Sv. Ludviga katoļu baznīca. Grāfa Vaclava Plātera epitāfija, 2009

Vieta: Krāslavas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Krāslava (Krāslavas novads, Latvija), Krāslavas Svētā Ludvika Romas katoļu baznīca (Latvija), Epitāfijas

Anotācija: Krāslavas Sv. Ludviga katoļu baznīca celta no 1755. līdz 1767.gadam pēc itāliešu arhitekta A. Parako projekta. Dievnama altārglezna „Svētais Ludvigs dodas Krusta karā” darināta 1884. gadā pēc poļu gleznotāja J.Matejko skices. 2003. gadā gleznas restaurācija atklāja nozīmīgu monumentālās glezniecības paraugu - itāļu mākslinieka Filipo Kastaldi fresku, tā gleznota laikā no 1762. līdz 1767. gadam, kad mākslinieks pēc grāfu Plāteru uzaicinājuma darbojās Krāslavā. Šobrīd J.Matejko darbs novietos altāra labajā malā, F. Kastaldi freska tās vēsturiskajā vietā – altāra centrā. Baznīcas koros ir divi 18.gadsimta 60.gadu portreti. Tie ir Krāslavas katoļu baznīcas dibinātāju un fundatoru Konstantīna Ludviga Plātera un Augustas Plāteres (dzimušas Oginskas) portretējumi. Baznīcā pie sienām un pīlāriem uzstādīti desmit altāri: Svētā Jāzepa, Jēzus Sirds, Svētā Antonija, Svētā Vincenta, Jēzus krustā sistais, Svētā Jura, Dievmātes, Svētā Roha, Svētā Staņislava un Svētās Trīsvienības. Baznīcā Svētā Donata mocekļa relikvijas. Baznīcas dārzā Sv. Jaunavas Marijas skulptūra.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Vitolds Mašnovskis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 digitālā fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Vitolds Mašnovskis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.