Budbergas luterāņu baznīcas kancele, 1995

Vieta: Brunavas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Brunavas pagasts (Bauskas novads, Latvija), Kanceles, Baznīcas mēbeles, Budbergas Sv. Pāvila evaņģēliski luteriskā baznīca

Anotācija: 19. gadsimta 60. gados veidotā kancele ar poligonālu korpusu, plānā - pusapaļa. Katrā no četrām korpusa plaknēm - vertikāls taisnstūra formas pildiņš ar nelieliem uz iekšpusi virzītiem izcilņiem malu vidū. Korpusa augšmalu un lejasdaļu dekorē profilētas dzegas. Kanceles podijs arī poligonāls, piltuvveida, tā noslēgums - profilēts, ar nosmailinājumu. Kanceles uzejas barjeru dekorē trīs pildiņi. Doks - virpots, to veido profilēta cilindriska forma ar olveida motīvu galā. Jumtiņa forma plānā nav absolūti apaļa, bet ar vienu nošķeltu malu. Tam zema piltuvveida forma, noslēgumā - krusts. Apakšējā mala rotāta ar fialēm, uz kuru apakšējiem galiem profili, no kuriem iziet lejupvērsti četrskaldņaini nosmailinājumi. Jumtiņa iekšpuse veidota kā plastiska zigzagveida rozete.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 5,6 x 5,5 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija

Novietojuma kods: 46790 IV

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.