Dobele. Dobeles pilsdrupas, [19--?]

Vieta: Dobeles pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Viduslaiku pilis, Dobele (Dobeles novads, Latvija), Dobeles viduslaiku pils (Dobele, Latvija)

Anotācija: Dobeles Livonijas ordeņa mūra pils celta no 1335. līdz 1359. gadam Dobeles pilskalnā tieši zemgaļu pils vietā. Pils bija apdzīvota līdz 1736. gadam, tāpēc tā vairākkārt paplašināta un labiekārtota. Pie pilsdrupu austrumu sienas saglabājušies ēkas mūri, kura celta Kurzemes hercogistes laikā. Kurzemes hercogu Ketleru dzimtas valdīšanas laikā Dobele bija svarīgs militāra atbalsta punkts un nozīmīgs administratīvais centrs. 16. un 17. gadsimtā hercoga ģimene izbūvēja Dobeles pili Rietumeiropas renesanses arhitektūras tradīcijās. Pils tika bagātīgi izrotāta, izveidota vaļēja pagalma arkāde, lietots grezns apmetums. Lielā mēra laikā no 1710. līdz 1711 gadam Dobele un tās apkārtne panīka, izmira gandrīz visi iedzīvotāji. Pēc 1729. gada Dobeles pils vairs netika apdzīvota.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Aira Vilka

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.