Rīga. Mežaparka baznīca, [193-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Rīga (Latvija), Mežaparks (Rīga, Latvija), Rīgas Mežaparka Gustava Ādolfa luterāņu baznīca

Anotācija: Gustava Ādolfa baznīca Mežaparkā. Mežaparka iedzīvotāji jau sen asi izjuta dievnama nepieciešamību savā rajonā, taču, sākoties Pirmajam Pasaules karam, baznīcas būvei uzkrātie līdzekļi bija sarukuši. Tādēļ akciju sabiedrības „Būvbiedrība" direktors Heinrihs Agte un viņa kundze ierosināja par baznīcu pārbūvēt bijušās spēkstacijas ēku, kuras celtniecība tika uzsākta 1894. gadā. Pārbūves darbus bija paredzēts beigt 1918. gada Ziemassvētkos, bet tie ieilga līdz 1919. gada 31. janvārim. Kapelu ar 80 sēdvietām iesvētīja vācu evaņģēliski luterisko draudžu bīskaps Polchaus. 1927. gadā pēc Rīgas vācu Pētera draudzes mācītāja Maksimiliāna Stendera iniciatīvas baznīcā notiek pārbūves darbi, kas beidzas ar zvana iesvētīšanu un baznīcai tiek dots Gustava Ādolfa vārds par godu Gustava Ādolfa biedrībai, kuras nodaļa darbojās arī Rīgā un kas daļēji finansēja baznīcas ēkas remontdarbus.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 13,9 x 8,9 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0343-22

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.