Grīvas luterāņu baznīca, [191-]

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Atklātnes, Luterāņu baznīcu ēkas, Upes, Latvija, Pirmais pasaules karš, 1914-1918, Tilti, akmens, Grīva (Daugavpils, Latvija), Drupas, Laucesa, upe (Latvija)

Anotācija: Grīvas luterāņu baznīca atradās Laucesas upes labajā krastā pie upes ietekas Daugavā. Pirmajā pasaules karā cietusī Grīvas luterāņu baznīca atjaunota 20. gados. Baznīca cieta 1941. gada vasarā kauju laikā, bet jau 1941. gada augustā draudze uzsāka dievnama atjaunošanu. Baznīcas ēka smagi cieta arī kauju laikā 1944. gadā, pēckara gados drupas novāktas un baznīcas vietā celta dzīvojamā ēka, kas nojaukta 21. gadsimta sākumā. Vecais Grīvas akmens tilts pār Laucesas upi sagrauts 1944. gadā.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, 8,5 x 13,5 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Ainārs Radovics

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Aigars Zeltiņš 2018. gada 17. maijs, 15:37:39

Izpētot bildi, māc lielas šaubas, ka tā ir Ilūkste, proti: 1. drupas neatbilst bazilikas būvei (drupām)... 2. otrpus ceļa nebija tādas baznīcas ... 3. ja otrpus ceļa domāta katoļu baznīca, tad par tuvu upei ... 4. u.c. apstākļi ...

Lilita Rašmane 2018. gada 18. maijs, 13:37:24

Paldies par aizrādījumu. Spriežot pēc tā, ka bildē redzamais tilts ļoti izskatās pēc vecā Grīvas akmens tilta pāri Laucesas upei, vieta ir bijusī pilsēta Grīva, tagad Daugavpils daļa.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.