Liepājas - Glūdas dzelzceļa līnijas būve, 1929

Vieta: Saldus pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Tvaika lokomotīves, Saldus (Saldus novads, Latvija), Dzelzceļi--Projektēšana un celtniecība, Dzelzceļa sliežu likšanas iekārtas

Anotācija: Liepājas - Glūdas dzelzceļa līnija bija pirmā Latvijas Republikas laikā uzbūvētā līnija. 1924. gada 15. decembrī Saeima ar likumu noteica līnijas virzienu no Liepājas uz Jelgavu caur Skrundu, Saldu un Dobeli. Būvi paredzēja finansēt par valsts budžeta līdzekļiem. 1925. gada 8. augustā svinīgi uzsāka dzelzceļa līnijas būvi. Dzelzceļa līnijas sākums ir 15,8 kilometrus attālumā no Jelgavas, Glūdas stacijā. Līniju atklāja 1929. gada 25. septembrī. Liepājas - Glūdas dzelzceļa līnija savienoja Kurzemes lielāko pilsētu Liepāju ar Rīgu Latvijas teritorijā. Pasažieru pārvadājumi Liepājas - Glūdas līnijā tika pārtraukti 2001. gada 15. augustā. Atjaunoti 2006. gada 31. martā. Dzelzceļa būves darbi norit Saldus tuvumā ap 1929. gadu. Attainots tvaika lokomotīves izmēģinājuma brauciens uzbūvētajā līnijā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,5 x 13,5 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Dainis Punculs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.