Elernes Kunga Jēzus debeskāpšanas katoļu baznīca, 1934

Vieta: Tabores pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Katoļu baznīcas ēkas, Tabores pagasts (Daugavpils novads, Latvija), Elernes katoļu baznīca

Alternatīvais nosaukums: Elkšņu katoļu baznīca

Anotācija: Elernes katoļu baznīcas koka ēka saistīta ar Kurzemes hercoga Gotharda Ketlera 1567. gada recesu. Elernes katoļu baznīcas mūra ēka celta 1650. gadā pēc vietējā muižas zemju īpašnieka Heinriha von Tinnena iniciatīvas. Līdz 1742. gadam baznīca bija luterāņu baznīca. Vēlāk, muižas īpašniekam pārejot katoļu ticībā, 1761. gadā baznīca top par katoļu baznīcu. Baznīcā atradies no luterāņiem mantots altāris, kas bija kokgriezumā veidota, krāsota un zeltīta divstāvu būve ar diviem ciļņiem ("Svētais vakarēdiens" un "Marijas pasludināšana") un kokā grieztām apustuļu Pētera un Pāvila figūrām. Vel baznīcā bijusi ar skulptūrām dekorēta kancele, gaiši zils krāsots biktssols, kungu sols ērģeļu lukta ar figūru gleznojumiem margu pildiņos. Baznīcu logos un uz sienām bijuši atveidoti ģerboņi. "Švētā vakarēdiena" cilnis glabājas Rundāles pils muzejā. Baznīcā atrodas 19. gadsimta beigās Daugavpilī izgatavotās ērģeles (Šulcs). "Marijas pasludināšanas" cilnis atrodas sānu altārī. 1878. gadā atveidotājā Sv. Jura altāra glezna ar svētā Jura atveidojumu, kas ir 19. gadsimta amatnieciskas glezniecības paraugs, tagad atrodas Rundāles pils muzejā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: A. Āboliņš

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,3 x 13 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija

Novietojuma kods: 1810-21-KM

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Наташа Ткаченкова 2014. gada 13. novembris, 17:37:01

Неправильно указаны координаты.Nepareiz vieta.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.