Zērbiņu pusmuiža, [192-]

Vieta: Nītaures pagasts

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Nītaures pagasts (Amatas novads, Latvija)

Anotācija: Zērbiņu pusmuiža, kas atsevišķos avotos minēta kā Sērbiņu pusmuiža vai Sērbiņu muiža, atradās Nītaures pagastā. Zērbiņu pusmuižas senais nosaukums bija Strombergshof, kas nosaukta tās īpašnieka Stromberga vārdā, kuram muiža piederēja 17. gadsimtā (ap 1600. gadu). 1880. gadā Zērbiņu pusmuiža tika iekļauta Nītaures muižas pils kompleksā. Nītaures pils kļuva par privāto muižu 1759. gadā un piederēja grāfam Vilhelmam fon Fermoram. Fermoru dzimtai Nītaures muiža piederēja līdz pat 20. gadsimta. 20. gadu agrārreformai. Fermoru dzimtai piederēja viss Nītaures muižas pils komplekss, kurā ietilpst kungu māja un 18 ēkas, to skaitā Zērbiņu pusmuiža. Zērbiņu pusmuiža bija viena no piecām Nītaures pagasta saimnieciski rosīgākajām un sakoptākajām muižām. Šīs piecas muižas bija Lakšu muiža, Ķēču muiža, Nītaures muiža, Slīpes muiža un Zērbiņu pusmuiža. Mūsdienās no Zērbiņu pusmuižas pāri palikiši ir tikai grausti, drupas un niecības no muižas.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Nītaures pagasta bibliotēka

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Maira Prikule (Ruska) 2012. gada 22. februāris, 15:20:25

centos uzlikt Sērbiņu muižas atrašanos, bet nebija neviena tuvākā objekta, tā kā tas ir stipri aptuveni. Šobrīd tur ir ēka ar pusjumtu.

Aleksandrs Bahs 2012. gada 22. februāris, 18:35:04

Serdiņu pmž. atrodas te: https://www.balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=vsumwt&centerx=572311&centery=6321231&zoom=2&layer=orto&ls=o

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.