Cesvaines apbūve un pils, [192-]

Vieta: Cesvaines pilsēta

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Pilis, Cesvaine (Cesvaines novads, Latvija), Arhitekti, Cesvaines pils (Cesvaine, Latvija), Dinklage, August Georg, 1849-1920, Grisebach, Hans, 1848-1904

Anotācija: Valsts nozīmes kultūras piemineklis Cesvaines muižas ir celta laika periodā no 1890. līdz 1897.gadam pēc Hansa Grīzenbaha (Griesenbach) un Augusta Georga Dinklāga (Dinklage) projekta. Medību pils ir celta Sūlas upītes ielejas labajā krastā eklektisma stilā ar gotikas, romānikas, renesances un jūgenstila elementiem. Muiža ir celta no neaptēstiem laukakmeņiem divos stāvos U veida formā ar atklātu pagalmu un galveno ieeju Dienvidu pusē. Muiža ir piederēja von Vulfu dzimtai, par ko liecina arī viens no pils zelmeņu rotājumiem - vilks. Skola pilī tika izvedota jau 1919.gadā, kad tajā bija ģimnāzijas klase un reālskolas klase. 1920.gadā to pārveidoja par Cesvaines valsts vidusskolu. Skola šeit pastāv līdz pat mūsdienām. 2002.gada 5.decembrī Cesvaines pils izdega, pašlaik turpinās atjaunošanas darbi, ko atbalsta sabiedrība un valsts..

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija, 8,9 x 13,9 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Mākslas un mūzikas centrs. Mākslas lasītava

Novietojuma kods: IAt/77(L)

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.