Skats no Tempļa kalna uz Alūksni, [193-]

Vieta: Alūksnes pilsēta

Priekšmeti: Atklātnes, Pilsētas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Alūksne (Alūksnes novads, Latvija), Alūksnes evaņģēliski luteriskā baznīca, Haberland, Christof, 1750-1803, Arhitekti un būvnieki

Anotācija: Tempļa kalns atrodas Alūksnes ezera Dienvidrietumu krasta pussalā. Tas ir sens latgaļu pilskalns un senpilsētas vieta, kur latgaļu pēdas ir konstatējamas no aptuveni 7.gadsimta pirms mūsu ēras. Skatā no Tempļa kalna ir redzama Alūksnes evanģēliski luteriskā baznīca, kas celta no 1781. līdz 1788.gadam būvmeistara Kristofa Hāberlanda (Haberland) vadībā. Torņa augstums ir 55,5 metri, kopš 1786.gada tornī ir uzlikts gailis, kas norāda vēja virzienu. Tempļa kalna virsotnē atrodas Slavas templis, kuru lika celt brarons Burhards fon Fitinghofs 1807.gadā veltot to krievu feldmaršala Šeremetjeva un zviedru armijas kapteiņa Vulfa piemiņai. 1937.gadā pilsētas tūrisma un labierīcības komiteja uzsāka tūrisma objektu celtniecību Tempļa kalnā. Viens no tiem bija betona - koka gaisa tilts, kam pēc izsludinātā konkursa izvērtēšanas rezultātiem dots Saules tilta vārds..

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Izdevējs: Rīga : Fotobrom

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija, 8,6 x 13,7 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Mākslas un mūzikas centrs. Mākslas lasītava

Novietojuma kods: IAt/77(L)

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.