Valka. Valkas (Lugažu) Svētās Katrīnas evanģēliski luteriskā baznīca, [19--]

Vieta: Valkas pilsēta

Priekšmeti: Atklātnes, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Ielas, Valka (Valkas novads, Latvija), Valkas (Lugažu) Sv. Katrīnas evaņģēliski luteriskā baznīca

Anotācija: Valka, tagadējās Raiņa un Rīgas ielas krustojums. Atklātnes centrā redzamais tornis pieder Valkas (Lugažu) Svētās Katrīnas evaņģēliski luteriskai baznīcai, kas tika celta 1641. gadā. Bazilikas tipa baznīca ir vairākkārtīgi postīta, bet, pateicoties Vrangeļu dzimtai, tā tikusi atkal atjaunota. Baznīca pirmo reizi cieta Ziemeļu kara laikā 1702. gadā, tad piecdesmit gadus vēlāk, bet 1907. gadā baznīcā izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā tika bojātas jumta konstrukcijas, pilnībā izdega tornis un zvans iekrita baznīcā. Baznīcu pēc atjaunošanas iesvētīja 1910. gadā. Nākošais lielais remonts un torņa nostiprināšanas darbi tika veikts 1935. gadā, kad tornis pelēkās krāsas vietā ieguva zaļu, bet mūra un koka daļas - baltu krāsu. Baznīcas eksterjers ir vienkāršs (agrāk tika dēvēta par zemnieku dievnamu), taču tajā ir vērojamas daudzu stilu iezīmes, ko veicinājuši biežie atjaunošanas darbi baznīcas vēsturē. Mūsdienās baznīcas tornis kalpo arī kā skatu tornis uz Valku un Valgu..

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija, 8,7 x 13,6 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Mākslas un mūzikas centrs. Mākslas lasītava

Novietojuma kods: IAt/77(L)

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.