Vecpiebalgas muižas klēts, 1980

Vieta: Inešu pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Zirgi, Ziema, Vecpiebalgas pagasts (Vecpiebalgas novads, Latvija), Kamanas, Vecpiebalgas pilsmuiža (Latvija), Labības noliktavas

Anotācija: Vecpiebalgas muiža pašreizējā vietā atrodas jau no 17. gadsimta otrās puses. 19. gadsimta sākumā ap parādes pagalmu veidots vienots apbūves ansamblis klasicisma stilā. Sākotnēji iebraukšana tajā bija caur diviem vārtiem pagalma stūros. Pie ceļa ir klēts un kūts, bet tām pretī pils. Pārējās saimniecības ēkas būvētas vienā malā, tai skaitā, arī ūdenstornis. 19. gadsimta otrā pusē uzcelti jauni iebraucamie vārti starp klēti un kūti.
Vecpiebalgas muiža kādu laiku bija markgrāfa Brandenburgas Vilhelma viena no septiņām galda muižām. 16.gadsimtā un 17.gadsimtā pilij vairākkārt mainījušies īpašnieki, bet Ziemeļu kara laikā 1711.gadā Piebalgu ieguva un līdz 1920.gadā novadu paturēja grāfa Šeremetjeva dzimta. Šobrīd pie muižas novada muzejs, pilī skola, ēdnīca, pagasta iestādes.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.