Bauska. Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas biedru mītiņš Bauskas pilsdrupās, 1926-05

Vieta: Bauskas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Viduslaiku pilis, Bauska (Bauskas novads, Latvija), Bauskas pils (Bauska, Latvija), Demonstrācijas

Anotācija: 1926.gada 7.maija „Bauskas Vēstnesī” varēja lasīt: „Pirmais Maijs Bauskā pienāca šogad un aizgāja ar skumīgu seju – bez smaida, bez saules stara. Tomēr lietus bij stājies un daba it kā klusi svinēja līdz tautai šo dienu. Bez vēja – klusais priekšziedoņa rīts un mājas izpušķotas valsts karogiem – piedeva sirmai Bauskai svinīgu nokrāsu. Ap plkst. 10 jau pulcējās sociāldemokrātu gājiens un pēc tam dodas ne visai daudz pavadītāju uz kapiem, kur notur savu parasto „ceremoniju” un dodas atkal caur pilsētu atpakaļ uz pilskalnu. Uz tirgus laukuma gatavojas parādei brašais aizsargu pulks un jātnieku eskadrons, kur sanāk daudz pilsoņu. Visiem svētku sajūsma. Sociāldemokrātu oratori pilsdrupās jutās dedzīgi runās, apskatot vecos moku kambarus, bruņinieku mitekļu atliekas. Aizsargu parāde notika plkst. 1 uz tirgus laukuma priekšzīmīgā kārtībā. Ar to pirmais maijs šogad beidzās bez kādiem starpgadījumiem un traucējumiem, par to bij sevišķi rūpējusies arī vietējā policija.”.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Bauska : J. Baltruma fotostudija

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejs

Novietojuma kods: BNM-1490

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.