Ventspils. Mazbānīša stacija - Staldzene, [19--]

Vieta: Ventspils novads

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Dzelzceļa stacijas, Vīrieši, Sievietes, Dzelzceļi--Darbinieki, Ventspils (Latvija), Šaursliežu dzelzceļi, Staldzene (Ventspils novads, Latvija)

Anotācija: Šaursliežu dzelzceļu Ventspils apriņķī izbūvēja 1916. gadā 1. pasaules kara laikā pēc vācu karaspēka vadības pieprasījuma kokmateriālu izvešanai no Baltijas piekrastes mežiem. MI sērijas lokomotīves izgatavotas Vācijā 1915.-1919.gadā. Sliežu platums – 60 centimetri maksimālais ātrums 20 kilometri stundā. Vilciena sastāvu bremzēja ar rokas bremzi. Pēc 1. pasaules kara mazbānīša līnijas izmantoja arī pasažieru pārvadāšanai. 40 gadus tas bija vienīgais satiksmes līdzeklis gar Kurzemes jūrmalas ciemiem. Mazbānīša satiksme tika pārtraukta 1962. gadā. Mazbānīša līnijā bija šādas stacijas: Meža postenis, Dzērvīte, Staldzene, Akmeņdziras, Jaunupe, Ovīši, Renči, Lūžņa, Kāpas, Miķeļtornis, Lielirbe, Sīkrags, Mazirbe, Slītere, Kurči, Dundaga.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Andis Mikutovičs

Partnera apzinātājs: Ventspils bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.