Ekskursantu grupa pie Oliņkalna. Skats uz Sēlpils pilskalnu, [195-]

Vieta: Klintaines pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Pilskalni, Sievietes, Klintaines pagasts (Pļaviņu novads, Latvija), Oliņkalns (pilskalns : Latvija), Sēlpils pilskalns (Latvija)

Anotācija: Sēlpils pils no 14. gadsimta bijusi ordeņa fogta pils. 16. gadsimta beigās vai 17. gadsimta sākumā Sēlpils pilī un priekšpilī notikuši lielāki pārbūves darbi - celti jauni dzīvojamie korpusi. Pils vairākkārt postīta zviedru-poļu kara laikā (1600. līdz 1629. gadam). Pēc kariem hercogs licis pili atjaunot. Nākamais uzbrukums pilij bija Ziemeļu kara laikā, kad pili okupēja zviedri. Lai nedotu iespēju ienaidniekam nostiprināties šajā vietā, Lēvenhaupts izlēma Sēlpils pili iznīcināt, pili uzspridzinot. Pēc tam 18. gadsimtā pils vairs netika apdzīvota. Pils mūri cieta Pirmā pasaules kara laikā, jo pilsdrupās atradās pirmā frontes līnija. Pēc Pļaviņu HES uzcelšanas virs ūdens kā saliņa palikusi pilsdrupu augstākā daļa.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Jānis Elmers

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Elmers

Partnera apzinātājs: Jānis Ivars Padedzis

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.