Engure. Mācītāja muiža, [192-]

Vieta: Engures pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Karietes un rati, Pastorāti, Engure (Engures novads, Latvija)

Anotācija: Attēlā pa kreisi mācītājmuiža. Padomju gados ēkā darbojās kinoteātris, mūsdienās tā ir draudzes ēka. Ēka šobrīd bez šeit redzamās otrā stāva daļas ar lodziņiem un verandas otrā ēkas pusē. Attēla labajā malā - pēckara laika mācītājmāja un tālumā, puskilometru aiz mācītājmuižas - Engures luterāņu baznīca. Attēlā redzamais ceļš - Kolkas šoseja jeb Jūras iela.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Rolands Sēlis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Atis Klušs 2012. gada 15. februāris, 03:28:02

Interesanti, ka vienā kadrā te iedabūtas trīs cieši saistītas celtnes - pa kreisi mācītājmuiža (padomjlaikos kinoteātris, tagad draudzes ēka), labajā malā - pēckara laika mācītājmāja un tālumā, puskilometru aiz mācītājmuižas - baznīca. Un vēl interesanti, ka visas šīs senās celtnes (attiecīgi 1803., ap 1881. un 1804.g.) bez lielām pārmaiņām saglabājušas arī tagad. Mācītājmuižai gan trūkst šeit redzamās otrā stāva daļas ar lodziņiem un verandas otrā ēkas pusē. Arī ceļš te iet turpat, kur agrāk (ne tur, kur zirdziņš, bet drusku pa labi) - Kolkas šoseja jeb Jūras iela.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.