Andreja Liepiņa salona portrets, 1920

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Portreti, Karavīri, Liepāja (Latvija)

Anotācija: Andreja Liepiņa salona portrets iespējams 1920. gada Liepājā. Andrejs dzimis 1894. gadā Madonas novada Lazdonas pagastā zemnieka ģimenē. Izglītību guvis Lazdonas pareizticīgās draudzes Nikolajeva skola. Apguva fotogrāfa amatu pie Jāņa Rieksta Rīgā. Vēlāk apguva arī mašīnista amatu. Iesaukts Krievijas cara armijā un dienējis Besarābijā artilērijas rotā. 1919. gadā pieteicās brīvprātīgi Latvijas armijā un tiek ieskaitīts 1.(4.) Valmieras kājinieku pulka Austrumu frontes rezerves bataljonā kā kaprālis un neoficiālais fotogrāfs. 1919. gada augustā Valmieras kājinieku Austrumu frontes rezerves bataljons pārtop par 6. Rīgas kājinieku pulka 3. bataljonu. 1919. gada 24. augustā Valmieras apriņķa Kokmuižā esot armijas mācībās iemūžināja Latvijas pagaidu Valdības Ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa vizīti. Šīs bildes un arī citas dienesta laikā iemūžinātās fotogrāfijas tika ievietotas ''6. Rīgas kājinieku pulka vēsture, 1919. - 1929.", izdevis 6. Rīgas kājinieku pulks, Rīgā 1929. gadā.
1919. gada septembrī - novemrī piedalās bermontiādē Rīgas apkaimē, Titurgas ezera apkārtnē. 1919. gada decembris līdz 1921. gada sākumam dienē Zemgales artilērijas pulkā kā sakarnieks un seržants.
1921. gada pirmajā pusē tika atvaļināts no dienesta un atgriežas dzimtajās mājās, izveido ģimeni un kopj savu zemi, bet savu kaislību uz fotogrāfiju neatstāj novārtā, bet mīlestību uz to nodod arī jaunajai paaudzei..

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Stikla foto negatīvs

Autors: Andrejs Liepiņš

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jolanta Āboltiņa

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.