Liepnas vecie katoļu kapi, 2010-10

Vieta: Liepnas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Liepnas pagasts (Alūksnes novads, Latvija), Kapsētas, Rudens

Anotācija: Liepnas vecie katoļu kapi atrodas Liepnas kapsētas austrumu pusē un no šobrīd izmantotās kapsētas daļas atdalīti ar krautu akmeņu žogu. Veco kapu augstākajā, centrālajā daļā redzamas mūra pamatu paliekas. Tur, pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, atradusies kapliča. Kapu austrumu pusē atrodami daži senu pieminekļu un krustu fragmenti, kā arī fragmentāri atsedzas kriptas (attēlā) - tagad ar zemēm un gružiem aizbērtas, ķieģeļiem izmūrētas apakšzemes kapenes. Kriptās bijuši apbedīti vietējie muižnieki, taču II pasaules kara laikā tās izpostītas, meklējot mirušajiem līdz dotas vērtslietas. Visu veco kapu teritoriju aptver krautu akmeņu žogs, tā aizaugusi ar kokiem un krūmiem.
Hronoloģiski Liepnas veco katoļu kapu pirmsākumus var attiecināt uz 18.gs. sākumu, kad, iespējams, šeit izveidojās Lipnas un Franciskopoles muižas. Vecā Liepnas katoļu baznīca atradusies tieši blakus kapiem un tagadējai katoļu baznīcai. Vecā katoļu baznīca nodega II pasaules kara laikā..

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Valters Grīviņš

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valters Grīviņš

Partnera apzinātājs: Valters Grīviņš

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.