Āraišu ezerpils, 2010-07

Vieta: Drabešu pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Āraiši (Amatas novads, Latvija), Āraišu arheoloģiskais muzejparks (Latvija), Guļbūves, Āraišu ezerpils (Latvija), Antikvitātes, Vēsturiskie parki

Anotācija: Āraišu ezerpils - 9-10 gadsimta seno latgaļu dzīvesvieta, unikāls Eiropas mēroga arheoloģijas piemineklis. Desmit arheoloģisko izrakumu sezonās /1965-1969.g./ /1975-1979.g./ pazeminot ūdenslīmeni ezerā arheologa Jāņa Apala vadībā tika veikta arheoloģiskā izpēte. Tika atrastas 151 koka celtņu paliekas, 3700 senlietas, vairāk kā 100000 trauku lauskas. Pašlaik ezerpils ir daļēji rekonstruēta, uzbūvētas 14 senās celtnes kas par 80% atbilst orģinālam. Uz šīs rekonstrukcijas bāzes tiek veidots arheoloģiskais brīvdabas muzejs. Tā teritorijā aplūkojamas arī viduslaiku pilsdrupas un akmens laikmeta mājoklis. Ezerpilī notiek folkloras sarīkojumi, Bišu svētki, Vikingu dienas, teatralizētas ekskursijas „Laikmetu grieži Āraišos“ un citi pasākumi. Muzejparks dibināts 1983. gadā, pievienots Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam 2008. gadā..

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Valters Grīviņš

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valters Grīviņš

Partnera apzinātājs: Valters Grīviņš

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.