Vietalvas Dziedātāju biedrības dibinātāji Odzienas pilī 1870. gada 10. maijā, 1870

Vieta: Vietalvas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Biedrības, Koru kolektīvi, Vietalvas pagasts (Pļaviņu novads, Latvija), Kalniņš, Juris, 1847-1919, Latvija--Vēsture--Pirmā Atmoda, 1850-1890, Sabiedriskie darbinieki

Anotācija: Vietalvas Dziedātāju biedrības dibinātāji pēc pirmā koncerta Odzienas pilī 1870. gada 10. maijā (pēc vecā stila). VDzB dibināšanas iniciators un kora diriģents bija jaunlatvietis, Vietalvas draudzes skolas skolotājs Juris Kalniņš, biedrības priekšnieks bija Vietalvas muižas pārvaldnieks Juris Bōrs. Biedrība rosināja uz latviešu nacionālo atmodu caur kultūru un izglītību. 1. rindā no kreisās: Augusts Pētersons, Andreijs Konstants, Andrejs Jankavs un Jānis Rocēns; 2. rindā no kreisās: Jānis Vigulis, Indriķis Rumpis, Frīdrihs Pētersons, Juris Bōrs, Teodors Vīzemanis, Juris Kalniņš, Alberts Vīzemanis un Andrejs Mežsēts; 3. rindā no kreisās: Andrejs Baumanis, Jēkabs Dzenis, Jānis Ķerķis, Jānis Bēķis, Andrejs Liepiņš, Arvīds Augusts, Vīlips Šūlmanis, Juris Ozolēns, Reinis Veidemanis un Andžs Veispāls.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Jaunlatvieši, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Andris Rūtiņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.