Līdumnieku pagasts. Zabolotjes muiža. Medības, [1910]

Vieta: Līdumnieku pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Suņi, Muižniecība, Medības, Šaujamieroči, Līdumnieku pagasts (Ciblas novads, Latvija), Zabolotjes muiža (Latvija)

Anotācija: Polijas-Lietuvas (Žečpospolitas) karalistes laikos (1561-1772) muiža saukta Zablocie, Krievijas impērijas laikos (1772-1918) – Zabolotje, Latvijas neatkarības gados – Aizpūre, tagad – Līdumnieki (no Līdumnieku pagasta vārda). Poļu laikos Lucmuižas, Raženavas, Franopoles, Eversmuižas (Ciblas) un Zabolotjes muižas bija muižnieku Karnicku īpašums. No Karnicku rezidences Eversmuižas raugoties Zablocie (Zabolotje) atradās aiz Cjaoku purva un tā ieguva vārdu. Tagadējais ceļš pāri Ciblas (Djatlovkas) kalnam – seno letgaļu uzkalniņu kapulaukam, būvēts vēlāk. No Karnickiem Eversmuižu kopā ar Zabolotjes muižu ieguva fon Rozenšildu-Paulinu dzimta. Zabolotjes muiža izdalīta atsevišķi ap 1862.gadu un palika Rozenšildu-Paulinu īpašumā līdz 1914.gadam.
Muižas centra ēkas pa labi no iebraucamā ceļa, uz augšu: četrstūra kūts (klāvs) ar laidaru vidu un kalpu mājjņu ziemeļu pusē; pa labi – klēts; ābeļdārzā, muižas kungu māja ar divām piebūvēm galos; pie ceļa – spirta pagrabs, uz augšu – maza dzīvōjamā māja; dārza malā zirgu stallis (28x12x5 m) un stūrī dzīvojamā māja; tālāk labajā pusē – kūtis (klāvi), šķūņi; pie ezera – vēršu kūts un spirta brūzis (vīna dedzinātava). Vēršus baroja ar drabiņām.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valentīns Edmunds Klešniks

Partnera apzinātājs: Olga fon Rozenšild-Paulin

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.