Tilta būve pār Rūju pie Rūjienas, 1937

Vieta: Rūjienas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Upes, Latvija, Rūja, upe (Latvija), Tilti--Projektēšana un celtniecība, Rūjiena (Rūjienas novads, Latvija)

Anotācija: Dzelzsbetona tilts pār Rūjas upi tiek uzcelts 1937.-1938.gadā. Tajā laikā tā bija garākā vienlaidus dzelzsbetona tilta arka Latvijā. Autors – būvinženieris Ēriks Vikmanis (dz. 1901.g.), projektējis ap 200 tiltu Latvijā. 1944.gadā vācu karaspēks atkāpjoties daļēji to uzspridzina. 1996.gadā notiek tilta kapitālais remonts, remontdarbus veic SIA "Tilts" un 17.oktobrī tiltu atklāj satiksmei.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valters Grīviņš

Partnera apzinātājs: Valters Grīviņš

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Jānis Podiņš 2012. gada 8. septembris, 11:45:19

Šī ir Ģeru, jeb Lauvas tilta celtniecība Rūjienā 1937.gadā, jo tad tika uzsākti celtniecības darbi, kurus ziemā pārtrauca. 1938.gada jūlijā šo tiltu nodeva ekspluatācijā. Fotografēts no Jeru pagasta puses. Labajā pusē redzama t.s. Brambata māja, jeb Pērnavas iela 1, bet kreisajā pusē nedaudz redzama Pērnavas iela 2, jeb Cīruļa māja, un Pērnavas iela 4 (Alfrēdam cīrulim piederošas "Raibās dzirnavas").

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.