Rīga. Sīkumtirgus, [193-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Tirgi, Rīga (Latvija), Tirgotāji

Anotācija: Sīkumtirgus, saukts arī par "krāmu tirgu" un "uteni", atradās līdzās Centrāltirgum, teritorijā starp Spīķeru, Prāgas un Turgeņeva ielām.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,8 x 12,7 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0349-3

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (3)

Voldemārs Eichenbaums 2012. gada 27. jūnijs, 14:40:14

1882. gadā Rīgas Sīkumu tirgu pārvietoja no Daugavmalas tirgus teritorijas uz bijušo Esplanādes laukuma literu „M” pie Lielās Jēzusbaznīcas (Turģeņeva) ielas. Tur 1888. gadā uzbūvēja vienstāvu mūra ēkas, tagadējā Rūpniecības preču tirgus teritorijā pie Turģeņevas ielas un blakus tām - lopu šķirošanas un pārbaudes staciju (gurts). 1910. gadā Sīkumu tirgu paplašināja un nu tas aizņēma visu bijušo „M” laukumu līdz spīķeriem. 1910. gadā izveidotā Ulbrokas iela, sadalīja to divās daļās - vecais un jaunais sīkumtirgus. Otrais Sīkumu tirgus, sabiedrības „Gostinij Dvor”, tagad Akadēmijas laukums: Uz laukuma līdzās Sīkumu tirgum 1897. gadā, pēc tehniķa Indriķa Devendrusa projekta, uzcēla vienstāvu mūra ēku. Tajā izvietoja tirdzniecības iestādes, veikaliņus sastāvošus no divām telpām, gar Elijas (Prāgas) ielu ar spārniem Turģeņeva un Gaiziņa ielās, kā arī nelielu kantora ēku pretī galvenai ieejai no Prāgas ielas puses. Kantora ēka saglabājusies līdz mūsdienām. Atlikušo laukumu apbūvēja ar vieglas konstrukcijas paviljoniem, izņemot vienstāvu mūra ēku, celtu 1936. gadā pēc arhitekta Nikolaja Prjanišņikova projekta. Šī ēka saglabājusies līdz mūsdienām Celtniecības koledžas teritorijā. 1923. gadā laukuma teritoriju iznomā „Krāmu tirgus komiteja”, bet līdz 1937. gadu to aizlaiž un pārblīvē ar vecām lietam tā, ka pilsētas valde spiesta izdot rīkojumu par visu koku ēku nojaukšanu vai pārbūvi.

Ginta Zalcmane 2012. gada 23. jūlijs, 13:17:54

Paldies par komentāru.

Aleksandrs Raupe-Raups 2013. gada 16. augusts, 13:46:58

God. Eichenbauma kungs! Jūs rakstāt Turģeņeva iela un Turģeņevas iela. Kurš no šiem nosaukumiem ir pareizs (varbūt abi nepareizi)?

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.