Vecrīga. Pulvertornis, [190-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ielas, Suņi, Rīga (Latvija), Vecrīga (Rīga, Latvija), Vaļņu iela (Rīga, Latvija), Pulvertornis (Rīga, Latvija)

Anotācija: Pulvertornis savulaik bija viens no nozīmīgākajiem Rīgas nocietinājumiem, jo sargāja ieeju pilsētā - galveno Rīgas ceļu austrumu virzienā. Pirmoreiz tornis minēts 1330. gadā ar nosaukumu Smilšu tornis. 15. gadsimtā tornis pārbūvēts un piemērots šaujamieročiem, Pulvertorņa nosaukums tam ir no 17. gadsimta, kad te glabāts pulveris. Torņa diametrs - 14,3 metri; augstums - 25,5 metri; sienu biezums - ap 3 metri. Tornī savulaik atradies cietums, tur bijuši moku kambari. Ieročus tornī uzglabāja līdz pat 1883. gadam, kad tornī ierīko vācu studentu korporācijas "Rubonia" mītni un pret vecpilsētu izveido augstu neogotisku zelmini. Pulvertornis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un ir viens no Latvijas Kara muzeja korpusiem. Attēla kreisajā pusē divas senas ēkas, kas celtas līdzās kādreizējam tiltam pār Rīgas (Rīdzenes) upi. Tās nojauca ap 1909. gadu, uzsākot biroju nama celtniecību Vaļņu ielā 2.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 13,3 x 8,6 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0203-44

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.