Rīga. Finanšu ministrija un Arsenāls, [192-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Rīga (Latvija), Torņa iela (Rīga, Latvija), Izstāžu zāle "Arsenāls", Latvija. Finanšu ministrija

Anotācija: Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis Krievijas Valsts bankas Rīgas kantora ēka, vēlākā Latvijas Bankas ēka tika celta no 1901. Līdz 1905. gadam pēc arhitekta Augusta Reinberga projekta. Ēka ir celta no tā laika modernākajiem materiāliem – ķieģeļiem un dzelzsbetona - vēlā eklektisma stilā ar Florences renesanses motīviem. Attēls ir uzņemts pēc Bermonta iebrukuma Rīgā 1919. gada novembrī, kad uz īsu brīdi šajā ēkā darbojās Latvijas Pagaidu valdība. Pēc neatkarīgās Latvijas nodibināšanas līdz 1936. gadam, ēkā atradās Finanšu ministrija (līdz 1939. gadam, kad tika pabeigta jaunā ēka Smilšu ielā), un no dibināšanas brīža 1922. gadā - Latvijas Banka. Ēkai tika veikta fasādes restaurēšana 1995.–1996. gadā arhitekta Andra Purviņa vadībā.
Bijusī Rīgas muitas noliktava celta nojauktā zviedru arsenāla vietā, no tā iegūstot nosaukumu. Celtnes projekta autori ir Aleksandrs Nellingers (1789-1840) un, iespējams, Džovanni Lukini (1784-1853). Ēka celta no 1828. līdz 1832. gadam būvmeistara Gotfrīda Johana Daniela (1768-1831) vadībā. No 1920. līdz 1930. gadam ēka bija Latvijas armijas noliktava. Redzama arī Jēkaba katedrāle un Torņa ielas fragments.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Riga : Foto J. Reeksts

Atslēgvārdi: Finanšu ministrijas nams (Rīga, Latvija), Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.