Biržu luterāņu baznīca, 1950

Vieta: Salas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Birži (Salas novads, Latvija)

Anotācija: Pirmā baznīca šeit bijusi jau 18. gadsimta sākumā. Tad tapusi otrā un trešā (1847. – 1848.). Trešā baznīcas ēka saglabājusies līdz mūsdienām. Baznīca iesvētīta 1848. gada 26. septembrī. 1894. gadā veikti pārbūves darbi. Pirmā pasaules kara laikā baznīca stipri cieta. Vācu karavīri uzspridzinājuši torni, lai tas nekalpotu par orientieri krievu armijas artilēristiem. Baznīcas ēkas atjaunošana ievilkās un to iesvētīja tikai 1930. gadā. Atjaunotajai baznīcai remonta rezultātā ir stipri saīsināts tornis. Padomju laikā baznīcā ierīkoja vatelīna cehu, taču tās ārējais izskats nemainījās
Laikā no 1826. – 1856. gadam dievnamā par ķesteri un ērģelnieku strādājis latviešu dzejnieks un tulkotājs Ansis Līventāls (1803. – 1878.). Viņa kaps ar pieminekli atrodas blakus baznīcai. Turpat arī Pirmā pasaules karā kritušo vācu un krievu karavīru kapi un mācītāja un rakstnieka Jakoba Florentīna Lundberga (1782. – 1857.) kapa piemineklis.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Modris Geidāns

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.