Rīga. Smilšu iela no Bastejkalna, [191-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ielas, Ielu dzelzceļi, Rīga (Latvija), Nocietinājumi, Smilšu iela (Rīga, Latvija), Pulvertornis (Rīga, Latvija)

Anotācija: Smilšu iela atrodas Vecrīgā (no Jēkaba ielas līdz Basteja bulvāŗim). Garums 280 m. Vēstures avotos pirmo reizi minēta 14. gadsimtā. (platea arene – latīņu val., 1317; santstrate – lejasvācu val., 1342.). 13.–17. gadsimtā bija Rīgas nozīmīgākā un platākā iela. Tā sākās pie pilsētas aizsargmūrī esošajiem Smilšu vārtiem, kam līdzās atradās Smilšu tornis (no 17.gadsimta Pulvertornis). 20. gadsimta sākumā Smilšu ielā bija ierīkots tramvaja līnijas atzarojums līdz Biržas ēkai (Doma laukumā 6). Ielas apbūvi veido galvenokārt 19.gadsimta beigās, 20.gadsimta sākumā celtās ēkas
Pulvertornis uzcelts visticamāk 15./16. gadsimtu mijā, piemērojoties uguns ieročiem. Tornis vairākas reizes cietis un atjaunots. Pulvertornis nekad nav bijis apaļš un noslēgts tornis, bet gan pakavveidīgs ar vaļējo pusi uz pilsētu. Ieeja tornī atradusies 5 m virs toreizējā ielas augstuma un tajā varēja nokļūt tikai par trepēm.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.