Karasevu ģimene Pļaujas svētkos Rēzeknē, 1936

Vieta:

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Portreti, Karogi, Karavīri, Brīvdabas estrādes, Rēzekne (Latvija), Veci cilvēki, Latvija. Armija. 9. Rēzeknes kājnieku pulks, Karasevu dzimta

Anotācija: Karavīrs Kārlis Karasevs ar dienesta biedriem un ģimenes locekļiem no Atašienes "Loškām" Pļaujas svētku pasākumā Rēzeknē 1936. gadā. Sieviete lakatā Ģertrūde Karaseva (dzimusi Čevere), roku uz pleca tur dēls Kārlis Karasevs (no 1940. gada Strauja), viņam abās pusēs brāļi Jānis un Pēteris (nav apstiprināts kurš ir kurš), sēž tēvs Jēkabs Karasevs (?).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Santa Strauja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (3)

Inese Dundure 2014. gada 3. septembris, 12:12:57

Labdien, spriežot pēc dekorācijām aizmugurē un plašo laukumu, Karasevu ģimene ir nofotografējusies Pļaujas svētku pasākumā Rēzeknē 1936.gada 13. septembrī. Fonā ir redzama vidējā daļa no Pļaujas svētku uzvedumam uzceltajām grandiozajām dekorācijām. Šo fotogrāfiju var salīdzināt ar šeit pat "Zudusī Latvija" ievietoto foto "Pļaujas svētki Rēzeknē", kur centrā redzamas tādas pašas saulītes veida dekorācijas ar trīs vertikāliem karogiem mastos un plašo laukumu ar sēdvietām skatītājiem.

Armands Strauja 2014. gada 3. septembris, 12:28:31

Pateicos par informaciju. Vel nesen neaugligi mekleju un salidzinaju citu Latgale attieciga laika perioda notikusu dazadu svetku skatuves, Pļaujas svētkus Rēzeknē biju palaidis garam.

Ginta Zalcmane 2014. gada 19. oktobris, 10:57:29

Paldies par precizējumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.