Rīga. Nams Daugavgrīvas ielā 37/39, 1971

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Celtnes, Rīga (Latvija), Pārdaugava (Rīga, Latvija), Daugavgrīvas iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Bijusī Drēzdena (saukta arī Drēzena) muižiņa Daugavgrīvas ielā 37/39. Ēka celta 18. gs. 2. pusē. J.K.Broce, kurš muižiņu zīmējis 18. gs. 90. gados, norāda, ka tā piederējusi komercpadomniekam Meno Holstam, savukārt, rātskungs un literāts Karls Gustavs Drēzdens (Dresden), kurš muižiņu izmantojis kā ārpilsētas vasaras mītni, un literatūrā minēts arī kā muižiņas cēlājs, bijis tās nākamais īpašnieks. Pēdējais muižiņas īpašnieks 20. gs. 30. gadu beigās bija Bernhards Lucs (Lutz); līdz tam muižiņa bija Knētu ģimenes īpašumā. Ēka pārbūvēta 1874.g. un 1912.g., tomēr bija saglabājusi sākotnējo būvapjomu. 20. gs. 80. gados nojauca 18. gs. celto saimniecības ēku, kas atradās muižiņas gruntsgabalā. 2008.g. muižiņas ēku savā valdījumā pārņēma Rīgas domes Satiksmes departaments - jau 2005.g., sakarā ar paredzēto Daugavgrīvas ielas rekonstrukciju, tika lemts par ēkas demontāžu. 2010.g. jūlijā ēka cieta ugunsgrēkā un dažus mēnešus vēlāk tā nojaukta.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: O. Berenss

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: F-2420

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.