Stopiņi. Ulbrokas muiža, 1974

Vieta: Stopiņu novads

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Arhitekti, Ulbroka (Stopiņu novads, Latvija), Haberland, Christof, 1750-1803, Ulbrokas (Stopiņu) muiža (Latvija)

Anotācija: Ulbrokas muižas kungu māja celta ap 1800.gadu pēc Rīgas arhitekta K. Hāberlanda projekta. Tā ir klasicisma stila celtne ar stilam raksturīgām fasādes kolonnām un dekoratīvu balkonu ar skatu Ulbrokas ezeru (kādreizējo muižas dzirnavu dīķi). Bijušie īpašnieki: Senākās ziņas par Ulbrokas muižu ir no 1562. gada, kad kardināls Radzivils piešķīra zemes pie Rīgas robežām rātskungam H. fon Ulenbrokam. 1564. gadā šo īpašumu apstiprināja arī Polijas valdnieks Sigismunds Augusts. 1718. gadā muižu pārpirka rātskungs K. Cimmermanis. 1874.gadā daļu no muižas ķīlā ieguva J. Buse. 1901 gadā muiža pārgāja barona F. fon Mengdena īpašumā, viņa ģimene pārvaldīja muiži līdz pat agrārajai reformai 1920.gadā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: V. Panfjorova

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.