Rīga. 7. Vispārējie Dziesmusvētki, [1931]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Karogi, Dziesmu svētki, Pilsētas laukumi, Esplanāde (Rīga, Latvija), Rīga (Latvija)

Anotācija: VII Vispārējie latviešu Dziesmu svētki (tolaik - Septītie latvju vispārējie dziesmu svētki) Rīgā no 1931. gada (19)20. līdz 22. jūnijam. Sociālpolitiski notikumi - pasaules saimnieciskā krīze un nestabilā valsts iekšpolitika svētku tapšanu ietekmēja negatīvi. Svētkus rīkoja Esplanādē uz speciāli izbūvētas skatuves. Tos organizēja Latviešu Dziesmu svētku biedrība, kas tika nodibināta 1930. gadā
Autoru un darbu skaita ziņā šī bija visplašākā vispārējo svētku programma. Liela dažādība bija satura ziņā, dziesmas izcēlās ar brīvu tematiku. Organizatoru mērķis ir bijis pēc iespējas pilnīgāk parādīt visu toreizējās latviešu kora dziesmas ainu. No muzikālā viedokļa raugoties, atskaņotie darbi bija vienkāršāki izpildījuma ziņā, jo nacionālie dziesmu svētki netika rīkoti tikai dziesmas reprezentācijas dēļ vien, bet arī plašāka koru un klausītāju kontakta dēļ, kā tas bija svētku pašā sākumā. Šie svētki bija Emīļa Melngaiļa zvaigžņu stunda – 7 tautasdziesmu apdares un 2 oriģināldziesmas labi raksturoja viņa daiļrades būtību un parādīja autoru kā vienu no visizcilākajiem latviešu kora dziesmas meistariem. Melngailis līdzās P. Jozuus, T. Kalniņam un T. Reiteram bija arī viens no svētku virsdiriģentiem. (Avots:www.dziesmusvetki.lndb.lv).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Uldis Bikše 2018. gada 11. septembris, 15:08:43

Šis 1931.g. VII Dziesmu svētku attēls parādās arī pieprasot skatīties 1926.g. VI Dziesmu svētku attēlus. (dubultnieks?!)

Ginta Zalcmane 2018. gada 22. septembris, 21:56:03

Šim attēlam nav dubultnieka. Ja meklējat VI Dziesmu svētkus, tad atrod tāpēc, ka meklētājs ņem vērā vārdu Dziesmu svētki. Tas ir vienīgais skaidrojums, kāpēc attēls parādās. Ja vēlaties pārliecināties, tad pārlūkojiet visus attēlus pēc tēmas Dziesmu svētki.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.