Tērvetes pilsdrupas, [193-?]

Vieta: Tērvetes pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Viduslaiku pilis, Tērvete (Tērvetes novads, Latvija), Tērvetes viduslaiku pils (Latvija)

Anotācija: Tērvetes ordeņa pils pastāvējusi 13. gadsimtā un 14. gadsimta sākumā. 1271. gadā ordeņa mestrs Valters no Nordekes vienojies ar arhibīskapu Albertu par pils celšanu Tērvetē, ar ko būtu jāsaprot jau esošo zemgaļu nocietinājumu uzlabošana, nostiprināšana un piemērošana ordeņa garnizona vajadzībām. 1279. gadā Zemgaļi pili vāciešiem atkaroja, bet kaujas laikā vācieši pili nodedzināja. Zemgaļi pili pēc tam atjaunoja. Pēc Valtberges Hermaņa hronikas ziņām, 1339. gada sākumā ordenis atkal Tērvetē uzcēla pili, kuru nopostīja Lietuvas valdnieks Aļģirds. Kurzemes hercogistes laikā pili atjaunoja. 18. gadsimta sākumā Zviedru kara laikā pils daļēji sagrauta un vairs netika atjaunota. Ordeņa pilsdrupas saglabājušās taisnstūra sienas veidolā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Tērvetes pag. Blāzmā : K. Buivids

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Taiga Barloti

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.