Rīga. Nams Poruka ielā 10, 1970

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Rīga (Latvija), Mežaparks (Rīga, Latvija), Kirhenšteins, Augusts, 1872-1963--Mājas un uzturēšanās vietas

Anotācija: Poruka iela 10 Žaņa Celma ģimenes māja. Īpašnieki ar audžubērniem emigrē uz Vāciju 1944 gada oktobrī un mājā drīz vien ievācas uz dzīvi Augusts Kirhenšteins. Ģimenes locekļi Margrieta Milda Kleinhofa ar savu māsīcu Loniju Kušiņicevu emigrācijā nedodas, lai gan Lonijai bija paredzēts emigrēt viņa dēl karadarbības nepaspēj no Kandavas uz Rīgu. Abas kundzes paliek Poruka 10 un pārmaiņas nav ilgi jāgaida...māju iekāro Augusts Kirhenšteins ar visu Celmu kungu bagātību. Lonija Kušiniceva no mājas pēc kāda laika tiek izlikta, bet Milda Margrieta Kleinhofa tiek pataisita par Augusta Kirhenšteina kalponi un strādā pati savā mājā līdz A.Kirhenšteina nāvei. Pēc A.Kirhenšteina nāves visa Celmu kungu kustamā manta tiek nodota dažādām iestādēm un muzejiem.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Normunds Miķelsons

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.