Virsleitnants Otto Kļaviņš [?] , [193-]

Vieta: Cēsu pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Cēsis (Cēsu novads, Latvija), Latvija, Ordeņi un goda zīmes, Vīrieši, Portreti, Karavīri, Latvija. Armija. 8. Daugavpils kājnieku pulks

Anotācija: Latvijas armijas Latgales divīzijas 8. Daugavpils kājinieku pulka virsleitnanta salonfotogrāfija.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Armands Strauja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (6)

Voldemārs Eichenbaums 2014. gada 8. februāris, 14:12:49

Virsleitnants Otto Jūliusa d.Kļaviņš * 1902. VII 02. Vecpiebalgas pag. + 1980. I 21. Long Bičā, ASV 1921. Latvijas kara skolas Kājnieku nodaļas kadets; 1924. beidzis ar III šķiru kadets seržants; 1924/1940. Daugavpils kājnieku pulka instruktors, jaunākais virsnieks, vada komandieris, rotas komandiera palīgs; 1925. paaugstināts leitnants pakāpē, 1929. paaugstināts virsleitnants pakāpē; 1940. apbalvots ar Viestura ordeņa V šķiru, 1940/1941. Strēlnieku 259.pulka materiālās apgādes priekšnieka palīgs, Pēc karā ASV, mācītājs.

Armands Strauja 2014. gada 10. februāris, 18:50:47

Loti velos uzzinat, ka Jus, Eichenbauma kungs, atpazinat fotografija redzamo virsnieku?

Voldemārs Eichenbaums 2014. gada 11. februāris, 07:38:48

Meklējiet rakstos, kā teica Straubergs, ar militāro vēsture nodarbojos kopš 1969.g, skaties portālu www.biographien.lv, virsnieki.

Armands Strauja 2014. gada 11. februāris, 11:22:45

Paldies par atbildi. Skatijos noraditaja vietne zem sadalas 'virsnieki' neatradu nevienu Klavinu. Ludzu, ja iespejams, noradiet precizak, ka atrodama informacija par personu, balstoties tikai uz attela iegustamajiem faktiem: dienesta pakape; dienesta pulka piederiba. Pielauju, attiecigaja pulka '30tajos gados bijusi salidzinosi daudzi virsletnanti. Nezinu, ko nozime nozimite pie krutim uzreiz zem pulka nozimes, pielauju, ka ta varetu sasaurinat meklejumus.

Aleksandrs Raupe-Raups 2014. gada 14. februāris, 10:27:05

God. EiChenbauma kgs! "Meklējiet rakstos" - tā teicis Jānis Misiņš. Ka tā teicis arī Straubergs - un kurš no Straubergiem? - tas ir kas jauns. Ar "meklēšanu rakstos" arī jāuzmanās, jo īpaši meklējot Jūsu rakstos. Tikko izlasīju atkal jaunu Jūsu apcerējumu, kas nācis gaismā ar Rīgas Austrumu izpilddirekcijas svētību. Raksts no kļūdām raibs kā dzeņa vēders. Cita starpā Daugavas krastā bijušo karjeru, kas vēlāk appludināts, Jūs nosaucat par zviedru laiku Elles dīķi, kam ar minēto karjeru nav ne mazākā sakara. Šo aplamību - iespējams no Jūsu raksta aizgūtu - kā sava veida sensāciju savā mājas lapā apraksta arī vietējā bibliotēka un nu šis "fakts" aizceļojis arī līdz vikipedijai. Izrādas, ka rīkojat arī maksas ekskursijas, par šo un līdzīgiem "faktiem" stāstot lētticīgiem klausītājiem. Iesaku ieskatīties topogrāfiskās kartēs, pirms ķeraties pie rakstu darbiem. Vēl varu ieteikt Jums iepazīties ar Valsts vēstures arhīva atzinumu, kurā teikts - nav liecību, ka šis "ūdensobjekts" pastāvējis jau pirms 1900. gada un 1706. gada kartē iezīmētais "Elles Dijk" atradies pavisam citā vietā. Skatīt Satversmes tiesas spriedumu lietā Nr. 2008-03-03. Tas, Jūsu zināšanai, pieejams arī internetā.

Ginta Zalcmane 2014. gada 21. februāris, 20:21:14

Paldies par komentāriem.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.