Rīga. Suvorova tilts, [190-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Tilti, Laivas un laivošana, Rīga (Latvija), Kanāli, Latvijas Nacionālā opera, Rīgas Pilsētas teātris

Anotācija: Suvorova tilts, mūsdienās Krišjāņa Barona ielas tilts pār pilsētas kanālu, tika uzbūvēts 1859. gadā. Tas ir viens no pirmajiem kapitālajiem tiltiem pāri kanālam (tai skaitā Nikolaja tilts mūsdienu Krišjāņa Valdemāra ielā un Aleksandra tilts mūsdienu Brīvības ielā). Tilta nosaukums, līdzīgi pārējiem diviem, radies no toreizējo ielu nosaukumiem. Visi trīs vienāda tipa klasicisma tilti pāri kanālam būvēti vienlaicīgi ar Rīgas vaļņu nojaukšanu, kas noritēja, balstoties uz 1857.gada imperatora Aleksandrs II atļauju. Tiltu būvē tika izmantoti nocietinājumu vaļņu materiāli. Suvorova tiltu paplašināja 1913.gadā. Atklātnē redzami arī kanāla apstādījumi, toreizējā pasta ēka (mūsdienās LU ekon.un vad. fakultāte) kreisajā pusē un toreizējais Vācu teātris (mūsdienās opera).

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.