Rīga. "Ziemeļblāzmas" nams, 1986

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sabiedriskās ēkas, Rīga (Latvija), Mecenāti, Dombrovskis, Augusts, 1845-1927, Kultūras pils "Ziemeļblāzma", Vecmīlgrāvis (Rīga, Latvija)

Anotācija: Pretalkohola (agr. Bezalkohola) biedrības "Ziemeļblāzma" nams celts 1910.-1913.g. pēc rūpnieka un mecenāta A.Dombrovska projekta 1906.g. krievu soda ekspedīcijas nodedzinātā nama (celts 1904.g.) vietā; namā bija 40 telpas un plaša zāle sarīkojumiem un teātra izrādēm. Īstenie "Ziemeļblāzmas" uzplaukuma gadi ir laiks pirms 1. pasaules kara, kad tur darbojās "Ziemeļblāzmas" teātris, koris, bibliotēka ar lasītavu, notika daudzi sarīkojumi un priekšlasījumi. 1939.g. "Ziemeļblāzmas" nams atjaunots pēc Valsts prezidenta K.Ulmaņa lēmuma. Līdz 1940.g. "Ziemeļblāzmas" namā darbojās Pretalkohola biedrība "Ziemeļblāzma" (dibināta pēc A.Dombrovska ierosmes 1903.g. agrākās Mīlgrāvja saviesīgās biedrības vietā). 20. gados un 30. gadu sākumā tur izvietojās Rīgas pilsētas sociālās apgādības nodaļas bērnu vasaras kolonija. Padomju okupācijas gados ēkā darbojās Rīgas traleru un refrižeratoru flotes bāzes zvejnieku kultūras pils "Ziemeļblāzma".

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Gunārs Birkmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RCB Ziemeļblāzmas filiālbibliotēka

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.