Biržu Aizsargu nama celtniecība, 1937

Vieta: Salas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sabiedriskās ēkas, Celtniecība, Latvijas Aizsargu organizācija, Birži (Salas novads, Latvija)

Anotācija: Biržu Aizsargu nama celtniecība (1937-1939). Žurnālā "AIZSARGS" 1937, Nr. 7/8 par Biržu Aizsargu nama celtniecību rakstīts: "4. jūlijā guldīja pamatakmeni Biržu aizsargu namam. Pēc dievkalpojuma svinības atklāja aizsargu priekšnieks pulkvedis K. Prauls, nesdams Valsts Prezidenta, Kara ministra un Sabiedrisko lietu ministra sveicienus. Pārskatu par darbiem sniedza nodaļas priekšnieks Pernavs (pareizi Pērnavs) (M.G.). namu ceļ pēc arhitekta Kruzes (Krauzes) (M.G.)projekta. Biržu aizsargus sveica pulka komandieris St. Kursītis, no vietējām organizācijām Dobulāns un Tumšs. Svinībām sekoja I bataljona un štāba rotas parāde, komandēja bataljona komandieris Bulāns, pieņēma pulkvedis K. Prauls. Koncertā spēlēja M. Karabanova orķestris un štāba rotas dubultkvartets, ko vadīja Pakalns."
Šo attēlu kreisajā pusē redzamas spāres, tās galvenajam korpusam perpendikulāri izvirzītajai daļai, kurā atradās dzīvojamās telpas. Dzīvojamās telpas atradās arī galvenā korpusa otrā stāvā sētas pusē
Biržu aizsargu nodaļa ietilpa 4. Jēkabpils aizsargu pulka sastāvā. Pēc tā laika admnistratīvi teritoriālā dalījuma Birži ietilpa Jēkabpils apriņķī.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Modris Geidāns

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.