Jēkabpils. Mucenieku vītoli 1931. gada plūdos, 1931

Vieta: Jēkabpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Daugava, upe, Upes, Latvija, Vīrieši, Plūdi, Koki, Jēkabpils (Latvija)

Alternatīvais nosaukums: 1931. gada Daugavas plūdi Jēkabpilī

Anotācija: Plūdi Jēkabpili pārsteidza 1931. gada 23. aprīlī, kad Daugava izgāja no krastiem un appludināja daudzas pilsētas ielas. Upes krasta mala applūda līdz pat Brīvības ielai, kas tajā laikā bijis neparedzēti augsts līmenis. 1931. gads bija gadsimta griezumā palu ūdeņiem visbagātākais gads. Plūdos Daugavas līmenis pārsniedza vidējo vasaras līmeni par 5,56 metriem. Maksimālais upes caurplūdums pie Jēkabpils 1. un 2. maijā sasniedza 7470 m3 sekundē.2. maijā ūdens līmenis sāka mazināties. 1931. gada Daugavas plūdus Jēkabpilī tā laika fotogrāfi bija nofotografējuši, bet Voldemāra Šņornieka grāmatu veikala īpašnieks Voldemārs Šņornieks pasūtīja fotogrāfiem pastkaršu komplektu ar plūdu skatiem, kas tika izgatavots augstā mākslinieciskā kvalitātē, bet vēlāk pārdots grāmatveikalā. Tolaik izgatavotās fotogrāfijas, kas ir saglabājušās līdz mūsu dienām, kalpo par šo notikumu vēstures liecībām.
Mucenieki atradās Sakas labajā krastā, netālu no vietas, kur Saka ieplūst Daugavā- vēsturiskajā Jēkabpils pusē, orientējoši vietā, kur pašlaik aptuveni atrodas Jēkabpils autobusu parks.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Jēkabpils : Voldemārs Šnornieks

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.