Rīga. Dzīvojamā ēka Jāņa Asara ielā 15, [193-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Celtnes, Rīga (Latvija), Grīziņkalns (Rīga, Latvija), Jāņa Asara iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Rīgas pilsētai piederošā gruntsgabalā, uz kura līdz 20. gadiem atradās ģimenes dārziņi (daļa no t. s. "Sējas kolonijas"), 1929.-1930. gadā uzcēla arhitekta O. Tīlmaņa projektēto 4-stāvu dzīvokļu ēku, t. s. "pilsētas blokmāju", kas bija izcils sava laika arhitektūras paraugs ne tikai mākslinieciskās izteiksmes, bet arī dzīvokļu plānojuma ziņā. Ēkas pagalmā bija izveidots bērnu rotaļu laukums, tur novietoja tēlnieka R. Maura skulptūru "Ūdenszirgs" ("Jūras lauva"). 30. gadu sākumā un vidū namā dzīvoja LU privātdocents, astronoms Sergejs Slaucītājs. 30. gadu 1. pusē namā darbojās Rīgas patērētāju kooperatīva veikals. Kvartālā starp Jāņa Asara, Pērnavas un Augusta Deglava ielām arhitekts O. Tīlmanis bija izprojektējis dzīvojamo ēku apbūvi visa lielā kvartāla robežās. Realizēta tikai neliela daļa no šī projekta - minētā "pilsētas blokmāja". Pārējo lielāko šīs teritorijas daļu tagad aizņem "Daugavas" stadions.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Roberts Johansons

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: F-745

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Armands Strauja 2017. gada 26. novembris, 12:26:22

Skats uz dzīvokļu namu Jāņa Asara ielā 15 no Grīziņkalna.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.