Bīskaps Jāzeps Rancāns, [192-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Portreti, Rīga (Latvija), Bīskapi

Anotācija: Bīskaps Jāzeps Rancāns (dzimis 1886. gada 25. oktobrī Ludzas apriņķa Nautrēnu pagastā, miris 1969. gada 2. decembrī ASV Grandrepidsā) bija Romas katoļu baznīcas Markopoles titulārbīskaps, kā arī Rīgas metropolijas Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps, ordinēts 12.06.1911., nominēts 29.10.1923., konsekrēts 04.15.1924. Viens no 1944. gada 17. marta Latvijas Centrālās padomes memoranda parakstītājiem. Latvijas Centrālās padomes priekšsēdis un Latvijas Valsts prezidenta vietas izpildītājs trimdā (1947-1969). Bijis latviešu studentu korporācijas Lacuania biedrs. Bīskapu apbedīja Grandrepidsas Augšāmcelšanās kapsētas bīskapu nodalījumā. 1995. gadā bīskapa mirstīgās atliekas ekshumēja un pārveda uz Latviju, 1995. gada 31. maijā mirstīgās atliekas tika atvestas uz Rīgu. Pārapbedīšanas ceremonija sākās 3. jūnijā Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, turpinājās pie Saeimas nama un noslēdzās Aglonas bazilikā, kur šķirsts tika novietots bazilikas kriptā līdzās bīskapam Boļeslavam Sloskānam un Julijanam Vaivodam
Otrajā pusē fotogrāfa Domenika Gorlicka, Vidzemes šosejā 22 zīmogs un bīskapa rakstīts veltījums 1930. gada 6. jūlijā Teklei Korsītei.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Rīga : D. Gorlickij

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.