Rīga. Jersikas iela, [197-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Ielas, Žogi, Rīga (Latvija), Jersikas iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Rīgas ielu sarakstā kopš 19. gadsimta vidus ar nosaukumu Mazā Jaunkrievu iela (Neureussische Str., Kl.), no 1859.g., pēc Maskavas ielas posma - bij. Lielās Jaunkrievu ielas pārdēvēšanas, nosaukums Jaunkrievu iela (Neureussische Str.), 1884.g. Rīgas plānā uzrādīta ar nosaukumu Krievu iela (Reussische Str.). No 1885.g. Vitebskas iela (Witebsker Str.), no 1936.g. Jersikas iela. Vācu okupācijas laikā 2. pasaules kara gados nosaukums Gersecker Str. /Jersikas iela/.
Jersikas iela bijusi nozīmīga satiksmes iela vēl 19. gadsimta 2. pusē (līdz tagadējās Maskavas ielas trases iztaisnošanai iela bija daļa no senā satiksmes ceļa gar Daugavu), par ko liecina šajā ielā tolaik izvietotie daudzie traktieri, iebraucamās vietas, kalēju un ratnieku darbnīcas. Daži traktieri, tāpat ratnīcas un kalēju darbnīcas, šajā ielā darbojās vēl 20. gadsimta 20. gados. 20., 30. gados tur atradās arī vairākas galdniecības, amatnieku darbnīcas, fotodarbnīca (nr. 21), frizētava (nr. 22), pirts (nr. 20), ēdienu veikals, skārnis, vairāki pārtikas un galantērijas preču veikali, arī pasta un telegrāfa kantoris. Vecā apbūve saglabājusies tikai fragmentāri. [avots: R.Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Privātkolekcija

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.