Rīga. Daugavgrīvas Baltā baznīca, 1980

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Rīga (Latvija), Daugavgrīvas Baltā Evaņģēliski luteriskā baznīca, Vecmīlgrāvis (Rīga, Latvija)

Anotācija: Vecmīlgrāvī, Baltāsbaznīcas un Atlantijas (līdz 1961.g. Kapsētas) ielu stūrī atrodas 1786.-1788.g. celtā ev.-lut. Daugavgrīvas Baltā baznīca, atjaunota 1926.g. Baznīcas torni izmantoja arī kā bāku - tajā bija ierīkota bākas uguns. Līdz 20. gadsimta sākumam baznīcu ietvēra lielu laukakmeņu krāvums, kas bija celts nolūkā aizkavēt baznīcas izskalošanu pavasara plūdu laikā. Līdz 1875.g., kad uzcēla ev.-lut. baznīcu Bolderājā, Baltā baznīca apkalpoja arī Bolderājas ev.-lut. draudzi, kuras locekļiem, lai nokļūtu savā baznīcā, bija jāceļas pāri Daugavai. Līdzās baznīcai draudzes mācītāja mājā 30. gados dzīvoja Daugavgrīvas Baltās baznīcas un Bolderājas ev.-lut. draudžu mācītāji Mārtiņš Bankins un Teodors Zīraks.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Gunārs Binde

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: F-15619

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.