Rīga. Augusta Dombrovska mūzikas skola, [200-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sabiedriskās ēkas, Rīga (Latvija), Sabiedriskie centri, Mūzikas skolas, Vecmīlgrāvis (Rīga, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Burtnieku nams

Anotācija: Ēka atrodas Vecmīlgrāvī. Kopš 2008. gada saukta par Augusta Dombrovska mūzikas skolu, pirms tam (no 1991. gada līdz 2008. gadam) par Rīgas 2. mūzikas skolu. Daļa skolas telpu ir kultūrvēsturiskajā celtnē – „Burtnieku namā” (kas redzams fotogrāfijā)
Burtnieku nams ir ēka ar senām, kultūrvēsturiski nozīmīgām tradīcijām. Pirms 100 gadiem līdzās bezalkohola biedrības namam „Ziemeļblāzma” to cēlis kokrūpnieks un dāsnais mākslu mecenāts Augusts Dombrovskis ar mērķi veidot darba un atpūtas vietu Latvijas radošās inteliģences pārstāvjiem. 1911. gadā, tēva mudināts, jau Augusts Dombrovskis – juniors ēkā atver Latvijā pirmo Tautas konservatoriju. Aktīva mūzikas un kultūras dzīve Vecmīlgrāvī noris arī Latvijas pirmās brīvvalsts laikā. Dažādos laika posmos šajā ēkā dzīvo Krišjānis Barons, Jānis Jaunsudrabiņš, Jānis Zālītis, Emilis Melngailis, Kārlis Skalbe un citi ievērojami literāti, mākslinieki un mūziķi.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.