Saļienas evaņģēliski luteriskā baznīca, [193-]

Vieta: Sakas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Altāri, Baznīcas rotājumi un ornamenti, Altārgleznas, Sakas pagasts (Pāvilostas novads, Latvija), Kanceles, Baznīcas mēbeles, Saļienas evaņģēliski luteriskā baznīca

Anotācija: Saļienas (Salienas) ev. lut. baznīca no koka pirmo reizi celta 1680. gadā. 1733. gadā tā noplēsta un vietā celta jauna koka būve. 1829. gadā sliktā stāvokļa dēļ tā nojaukta, un netālu no tās 1830. gadā sāka celt jaunu plienakmeņu mūra baznīcu, to iesvētīja 1833. gadā. Baznīcas iekštelpa veidota ampīra stilā, altāra galds un retabls mūrēti no ķieģeļiem un bija apmesti. Kancele un soli no koka. Altāra centrā atradās L. J. Egina glezna "Kristus Ģetzemenas dārzā". 1967. gadā Saļienas ev. lut. draudze savu darbību pārtrauca, dievnams tika pakļauts postīšanai un izdemolēšanai. 1990. gadā draudze atsāka savu darbību un uzsāka baznīcas atjaunošanu. Finansiālu apsvērumu dēļ atjaunošanas darbi tika pārtraukti, un pašlaik baznīca atrodas pussabrukušā stāvoklī.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Mārtiņš Vesperis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.