Tukuma J.Raiņa vidusskola. Izlaidums, 1946-06-21

Vieta: Tukuma pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ordeņi un goda zīmes, Vīrieši, Sievietes, Tukums (Tukuma novads, Latvija), Skolēni, Izlaidumi, Skolotāji, Ķieģeļu ēkas, Militārās uniformas, Tukuma Raiņa ģimnāzija

Anotācija: Pirmajā rindā otrā no labās Gundega Reine, vēlākā J.Raiņa vidusskolas direktore. Trešā no labās B.Pētersone, viņai blakus pa kreisi, iespējams, Mierkalne, kura strādāja E.Birznieka-Upīša skolā. Otrajā rindā trešā no kreisās ļoti izskatās pēc Tukuma apriņķa DDP Izglītības nodaļas Metodiskā kabineta vadītājas Veras Lejmalnieces. Ieejas durvis ļoti atgādina J.Raiņa skolas ieeju, taču tā jau bija apmesta pirmās brīvvalsts laikā. (Sandra Jansona piezīme)
Cilvēki kā jau cilvēki, bet pievērsiet uzmanību, cik "kvalitatīva" mūrējuma ēka ir fonā - īsts padomju trieciendarba paraugs! (Jāņa Prauliņa piezīme).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Prauliņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (3)

Sandris Jansons 2017. gada 31. augusts, 14:01:33

Atpazinu dažas skolotājas : pirmajā rindā otrā no labās Gundega Reine , vēlākā J.Raiņa v-sk. direktore . trešā no labās B.Pētersone , viņai blakus pa kreisi ( ja nemaldos ) Mierkalne , kura gan strādāja E.Birznieka-Upīša skolā. Ieejas durvis ļoti atgādina J.Raiņa skolas ieeju , taču tā jau bija apmesta pirmās brīvvalsts laikā . Otrajā rindā trešā no kreisās ļoti izskatās pēc Tukuma apriņķa DDP Izglītības nodaļas Metodiskā kabineta vadītājas Veras Lejmalnieces .

Lilita Rašmane 2017. gada 1. septembris, 10:35:27

Paldies par informāciju!

Sandris Jansons 2018. gada 1. marts, 13:42:54

Nesen skolas salidojumā skolotāja Rasma Valdmane apstiprināja - tā ir Tukuma J.Raiņa vidusskola .Izrādās ka pirmās brīvvalsts laika fotogrāfijās nebija redzami atsevišķi ķieģeļi , apmetumu tomēr uzlika jau vēlāk padomju gados , tāpēc arī kļūdījos .

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.